söndag 11 april 2010

Vildsvinsstek och rotsaker i ugn

Jag fick chansen att köpa vildsvin via en arbetskamrat, jag har aldrig lagat vildsvin förut och det hade inte mamma heller. Moster har lagat vildsvin men var inte nöjd. Vi slog våra kloka huvuden ihop, surfade lite på nätet och sedan skred maken, mamma, pappa och moster till verket (jag huserade i rabatterna i trädgården och mamma kom sedan ut och hjälpte till).

Steken glaserades med en blanding av citronskal och flytande honung. Det blev jättegott och man kunde känna citrussmaken i steken. Det passade jättebra med de ungsrostade rotsakerna till och som grädde på moset var det en jättegod gräddsås på lite kalvfond, grädde och sky till. Tänk att ett så fult djur kan smaka så gott...

1 kommentar:

  1. Vildsvin!? Hur smakade köttet, smakade det som typ fläskkotlett lr så? Johanna

    SvaraRadera