torsdag 18 mars 2010

Vanlig lasagne och marängsuisse

Igår var det dags för vardagslyx med efterrätt till maten. Som av en slump hade äggvitor kvar efter att vi lagat wallenbergare tidigare så av dessa gjorde vi snabbt och lätt lite maränger. Jag tyckte att vi skulle göra kolamaränger så sagt och gjort, kolamaränger bakades. Kruxet med det hela var att det skulle vara brun farin i. Minns ni dom bruna fyrkantiga plastburkarna som farinen kom i när jag var liten? Vart tog dom vägen och vem kom på den urbota korkade idéen att sälja farinsocker i små plastpåsar som skall återförslutas med en lite tapefnutt? Självklart hade tapen lossnat och påsen gått upp så där stod vi mede en stenhård klump farinsocker. Efter diverse sågande, hackande i mortel osv så hade vi i alla fall den mängd farinsocker vi behövde. Men det var jobbigt och inte särskilt kul och jag svor ve och förbannelse över den idiot som bytt förpackning till farinsockret.

Betyg lasagne: ****

Omdöme: Grymt god smakrik lasagne, men som kräver lite modifiering. Av någon outgrundlig anledning så skulle man börja med lasagneplattor direkt utan sås. De hade självklart inte blivit genomkokta när lasagnen skulle vara klar, troligen för att det inte fanns nån sås under, såsen under hjälper ju annars till att koka lasagneplattorna. Sedan hade vi fullkorns lasagneplattor hemma och tydligen tar dom längre tid att tillaga så hela lasagnen var aldente. Men bortsett från det var det som sagt en grymt god lasagne med kraftig och väl avrundad smak.

Betyg marängsuisse med hembakta kolamaränger och agis chokladsås: ****

Omdöme: Inte lika förbenat sött som det kan bli med köpesås och köpemaränger. Men visst är det sött, men det är precis vad man kan behöva ibland en vanlig gråkall onsdagskväll. Agis chokladsås är gyrmt god med sin kraftiga chokladsmak och den är ju också väldigt enkel att laga till. Mätta och stinna kunde vi i alla fall gå och lägga oss.

1 kommentar: