Betyg soppan: *****
Omdöme: Jag var lyrisk, jag vet inte om det var vinet, jag dricker ju väldigt sällan för tillfället så det krävs kanske inte särskilt mycket för att få mig lyrisk. Shit va gott det var. Jag tror inte att det hade varit så gott utan röran till soppan, det var den som gjorde hela rätten. Men WOW! Vi länsade allt, det bli inga rester idag, även om receptet säkert var tänkt för fyra personer. Det var inte svårt att laga heller och inga jättekonstiga hutlöst dyra ingredienser. Tänk om all mat var så här god jämt... fast då skulle man kanske inte uppskatta den.
Betyg Ingefärskolasås: *****
Lättplätt, kanske inte lika lätt som muscavadokolasåsen men ändå lättplätt. Gott var det också, och nu hade päronen mognat till och smakade mer än förra gången så det blev en fullpoängare. Vill ni också testa så delar jag med mig av receptet här:
1 dl vispgrädde
2 msk socker
1 msk sirap
½-¾ tsk mald ingefära
(rivet skal av ½ tvättad citron)
Blanda allt utom citronen i en kastrull. Låt koka upp under vispning och sedan koka på svag värme tills den tjocknat lite (5-10 minuter). Tillsätt eventuellt citronskal. Servera såsen het.
Mmmm! det lät gott, den såsen tror jag att jag skall prova någongång.
SvaraRadera