söndag 10 januari 2010

Anettes lax red and white

Idag stod lax på menyn. Till den mycket enkelt gjorda laxen, saltad och pepprad och tillagad i ugn skulle potatis och två sorters såser serveras. Dels en gudomligt god citronsås avsedd för fisk samt Anettes bästa tomatsås som är ett långkok som passar till mycket. Vår kära vän C som var här på middag idag sa att den säkerligen skulle passa perfekt på pizza.

Maten idag är lagad i härlig kollektiv anda där alla hjälper till, här tror vi inte på ordspråket, ju fler kockar desto sämre soppa. När C och hennes man är här eller vi är hos dem lagas nästan alltid maten i kollektiv anda, alla hjälper till och petar i grytorna. Maken fick frisedel från en del av matlagningen för att åka och köpa spjälsäng till fyndpris. Men slutresultatet är ändå resultat av kollektiv matlagning.

Betyg:; **** för helheten, men ***** för citronsåsen

Omdöme: Tomatsåsen idag är allt annat än snabb, den ska puttra i 1 timma, men åh det är den värd. Äkta chunky tomatsås med mycket smak som ändå är lättlagad. Mat som sköter sig själv i mångt och mycket. Citronsåsen var som en uppenbarelse när jag provsmakade den. C hotade med att gå och gömma sig och äta upp all själv, en sån kommentar säger väl det mesta. C ansåg också att hon skulle kunna äta den som soppa, men där håller varken maken eller jag med. Det blir nog lite väl mycket för vår smak, men smaken är ju som baken :). Laxen var dagens enklaste, krydda och stoppa i ugnen i 20 minuter så var det klart. På det hela taget en mycket god måltid. Men vi måste bli bättre på att fylla ut med. t.ex. sallad även om det inte står i menyn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar