torsdag 7 januari 2010

Jordens bästa jordärtskockssoppa

Jag medger att vi var milt sagt skeptiska inför den rätt vi skulle laga idag. Vi har båda bara ätit jordärtskockssoppa en gång, på spa i Tylösand, och den soppa var inte god alls. När jag berättade för maken vad som stod på menyn för idag var hans spontana kommentar. MEN vi tycker ju inte om jordärtskockssoppa. Kommer du inte ihåg den vi åt när vi var på spa. Men är det någonting jag har lärt mig av min mamma när det kommer till mat så är det att man inte ska dömma maten efter namnet. Bara för att den jordärtskockssoppan vi åt på Tylösand smakade skunk betyder det inte att alla jordärtskockssoppor gör det. Det hänger både på ingredienser, recept och kock. Sagt och gjort så utmanade vi oss själva och våra fördomar och lagade snällt jordens bästa jordärtsskockssoppa, och...

Betyg: ***

Omdöme: Den här soppan var lätt att laga, det jobbigaste var:
1: att hitta jordärtskockor i affären
2: att skala skockorna.
Till min förvåning så var detta billig mat, det låter ju ganska exklusivt med jordärtskockor tycker jag, kanske för att det är sällan man lagar någonting med jordärtskockor i. Jag lyckades hitta kravmärkta skockor i påsar om 250g för 12,50st och jag hade räknat med att det skulle vara långt mycket dyrare.Det dyraste i denna soppan var helt enkelt grädden, och eftersom att jag äter laktosfritt så blir det ännu lite dyrare. Soppan gjorde som de flesta sopporna och lagade sig så gott som själv. Den var krämig i konsistensen och lyftes av den stekta röran av bacon, äpple och lök som man strösslade på. För att vara soppa tyckte jag även att den var riktigt mättande, mätthenten kom och slog en i magen helt plötsligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar