söndag 24 januari 2010

Pappa percivals kålpudding

Det var nära att det inte blev någon mat ur kokboken igår, efter en natt med mycket dålig sömn så var jag allt annat än sugen på att laga mat, allt jag ville var att sova och få vara ifred. Maken jobbade delad tur, när han kom hem fick han ta ledsen dotter och nödig hund på promenad medan jag vilade. Sen visste vi inte om vi skulle hinna med att laga maten. Men medan jag gosade med dottern liggandes på soffan lagade maken kålpudding, mumma. Tur att man har en snäll man som ser när man behöver en timeout.

Betyg: ****

Omdöme: Sån här mat tar ju lite mer tid, men det mesta sköter sig ändå själv. Det som maken verkligen gillade var det faktum att det stod att det nästan bara var positivt om man råkade brassa på lite väl när man stekte vitkålen och råkade bränna den en aning. Skönt med no fuss mat så att säga. Det gick relativt snabbt och lätt att laga maten och såsen till var jättegod eftersom att den var lite syrlig. Vi gillar ju båda husmanskost och det här var en godare variant av kålpudding än den vi lagat tidigare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar