fredag 8 januari 2010

Pannbiff med lök & Agis potatismos

Fredag, alltså enligt boken dags för biff, med pommes frites och bearnaisås eller räkmacka. Biff med "bea" och pommes lockar verkligen inte och definitivt inte varje fredag som boken föreslår och räkmacka blir man ju inte mätt på. Vi hade köttfärs i frysen som vi behövde använda så det slutade med att vi gjorde pannbiff med lök och Agis potatismos. Smidigt, relativt snabbt och lagom avancerat.

Betyg: ***

Omdöme: Detta är inte någon gastronomisk höjdare i mitt tycke. Dock relativt lättlagad och inte allt för dyr. Potatismos är alltid godast när det är hemlagat, pulvermos är en absolut nödlösning, så detta var inga konstigheter för oss, moset smakade som mos ska göra. Pannbiffarna gick relativt snabbt att laga och smakade helt ok, möjligen lite neutrala, kan vara för att vi aldrig hade i dom skvättarna soja som stod i receptets lista för ingredienser eftersom att det aldrig angavs när och hur dom skulle tillföras och då vi inte lagat pannbiff särskilt ofta hade vi inte någonting att använda som referens vilket slutade med att maken helt enkelt struntade i den. Kanske en lite slätstruken pannbiff men säkert vårt eget fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar