
Idag stod Tom
kah gai med
lime på menyn, MEN... bor man i en småstad så kan det ibland vara svårt att hitta vissa lite mer ovanliga ingredienser, som idag tom
kah-pasta. Maken har åkt runt i
stan och letat men inte hittat någon. Eftersom att vi hade tagit fram kyckling så letade jag reda på ett annat
recept ur boken på kyckling, Kyckling
satay my way. Med lite snabb
kompletterande inhandling av varor så var vi set
to go. Medan maken först promenerade nödig hund och sedan matade hungrigt barn så ställde jag mig i köket och tog mig an matlagningen. Idag kom jag ihåg förkläde efter halva tiden då
såsen skvätte rätt bra där den puttrade. Ett tips när man ska göra saker som legat i
marinad (kycklingen i det här fallet) är att skaffa sig engångshandskar i plast som man har på sig när man ska trä på köttet på
spett. Jag tror att man kan köpa plasthandskar på apoteket, men jag är inte säker då jag köper mina via personalbutiken på jobbet.
Betyg: ***
Omdöme: I receptet står det att man skall använda kokosgrädde, men det hittade vi ingen så då följde jag bokens tips på att bara ta det vita
kletet i burken med kokosmjölk, jag vet inte om det var av den anledningen vår sås skar sig, jag vet inte hur mycket fett jag stod och hällde bort. Efter en hel del borthällt fett så var
såsen hjälpligt räddad. Kycklingen var jättegod och inte alls svår att göra. Mätta blev vi också båda två. Men den skurna
såsen drar ned betyget. Får vi tag på kokosgrädde nästa gång kanske rätten kvalificerar sig för ett högre betyg.
Har ni kollat i den Thailändska affären vid HertigKarlsTorg?
SvaraRaderaHannah